linkedin_2

Vi er ISO-certificeret

Telefon: 97 37 16 33

E-mail: ​mail@pti-as.dk

​Fremstilling af ost

Produktet ost dækker over en meget bred vifte af forskellige produktionsmetoder. PTI tilbyder udstyr som kan dække de fleste behov. Kontakt PTI for hjælp til at sammensætte den udstyrspakke som skal bruges til netop din produktion. 

Ostefremstilling ud fra mindre end 3-500 l mælk/dag.

Ved små mælkemængder kan man med fordel anvende en mindre batch pasteur som ostekar. Herved opnår man at hele fremstillingsprocessen fra råmælk til færdigt produkt kan foregå i samme beholder. Læs mere om vores batch pasteurer her.

I det tilfælde skal batch pasteuren suppleres med et ekstra udstyrssæt til skæring, røring, presning samt forme.

Man skal dog være opmærksom på, at ikke alle ostetyper egner sig til langtidspasteurisering. Såfremt den ønskede ostetype ikke kan langtidspasteuriseres, så skal anlægget kombineres med en HTST pasteur på f.eks. 200 l/t - Læs mere her.

Kontakt PTI for yderligere information og få sparring med PTI’s erfarne fødevareteknolog.

cheese-kettle (003)

Ostefremstilling ud fra mere end 500 l mælk pr dag

Ved de lidt større mælkemængder anbefales det at anvende kar, som er specielt designet til ostefremstilling i kombination med en HTST pasteur – Se denne her.

Dedikerede ostekar er en dobbeltkappet og isoleret beholder, fremstillet i rustfrit stål.

Karret er forsynet med et specielt rørværk, som er designet til at omrøre ostekornene på en skånsom måde.

Rørværket er desuden designet til at kunne afmonteres under koagulering således, at man frit kan skære ostemassen manuelt. I de lidt større ostekar kan rørværket være designet for automatisk skæring eller designet til en dobbeltfunktion, hvor omrøring sker i den ene kørselsretning og til skæring i den anden kørselsretning. Dermed undgås det manuelle skærearbejde.

Karrets dobbeltkappe anvendes til temperaturstyrring af ostemassen.

Data og valgmuligheder:

  • Kapacitet: Fra 50 l til 1.200 l.
  • Opvarmning med varmt vand eller elektricitet.
  • Dedikeret rørværk og skæreværktøj
  • Temperatur styring og datalogning.
  • Vælg mellem manuel og programmerbar styring.
  • Tilvælg evt. brusesystem for vandtilsætning.
  • Tilvælg evt. værktøj til forpresning af opstukken ost.

Hjælpeudstyr til ostefremstilling

I tilknytning til ostekar findes en række forskellige ekstraudstyr, som vælges afhængigt af hvilken ostetype, som skal fremstilles. Det kan f.eks. være:

  • Efterpresse.
  • Vognborde.
  • Arbejdsborde.
  • Osteforme.
  • Saltningskar.
  • Ostehylder/reoler.
  • Diverse beholdere og tanke til råmælk, valle mv.

Kontakt PTI for yderligere information og få sparring med PTI’s erfarne fødevareteknolog.

Kontakt os for mere information!
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Certifikater

FIRMAINFORMATION

PTI A/S

CVR: 19051277

ADRESSE

Vennelystvej 2
6880 Tarm

KONTAKT

​Telefon: +45 97 37 16 33

E-mail: ​mail@pti-as.dk

KONTROLRAPPORT