linkedin_2

Vi er ISO-certificeret

Telefon: 97 37 16 33

E-mail: ​mail@pti-as.dk

​Pasteurisering af mælk, juice og lignende flydende produkter

Pasteurisering forlænger holdbarheden af dine produkter og åbner dermed op for en lang række muligheder for at sælge og markedsføre dine produkter. I Danmark er det et lovkrav, at al mælk skal pasteuriseres før detailsalg.

Ved meget små mængder (under 3-500 l/dag) mælk/juice, som skal pasteuriseres dagligt er den mest kosteffektive investering en batch pasteur.

Ved lidt større mængder (over 500 l/dag) bør man som udgangspunkt vælge en HTST pasteurisering. HTST står for ”High Temperature – Short Time” og er typisk 72°C i 15 sekunder.

​​

Batch pasteurisering

Mikropasteur til HTST pasteurisering

HTST pasteur til mere end 500 l/dag

Batch pasteurisering

En batch pasteur er en dobbeltkappet og isoleret beholder, fremstillet i rustfrit stål. Den anvendes til mælkepasteurisering og termisk behandling af mælk i mejeriprodukter som pasteuriseret mælk, mælkedrikke, yoghurt, frugtyoghurt, ost, friskost, smør, og cremefraiche.

Langtidspasteurisering er især meget velegnet ved fremstilling af yoghurt og andre syrnede mælkeprodukter.

Batch pasteurisering kan vælges, såfremt produktet er egnet til langtidspasteurisering f.eks. 63°C/15 min. Er produktet ikke egnet, skal der i stedet vælges en korttidspasteurisering (HTST).

Data og valgmuligheder:

  • Kapacitet (tal i parentes er minimum fyldning): 30 l, 60 l, 200 l (60 l), 300 l (60 l) og 450 l (115 l)
  • Opvarmning med damp, elektricitet eller gas.
  • Rørværk
  • Temperatur styring og datalogning.
  • Programmerbar styring.
  • Med eller uden køleanlæg (kun for 30 og 60 liter).

Kontakt PTI for yderligere information og få sparring med PTI’s erfarne fødevareteknolog.

vat-pasteurizer-300x300 (002)_edited-1

Mikropasteur til HTST pasteurisering

Mikropasteur med en kapacitet på 200 ltr / time for mælk, yoghurt samt andre fødevarer som f.eks. læskedrikke og saft.

HTST pasteurisering er den mest effektive proces til at ødelægge patogene mikroorganismer ved at opvarme mælken til en moderat høj temperatur i en kort periode for at sikre kvaliteten og sikkerheden ved rå mælk. Denne metode medfører mindre påvirkning af smag og mælkekvalitet end batchpasteurisering.

HTST-mælkepasteurisering med en varmegenvinding på 90% (energi genanvendes) gør dette udstyr til et miljøvenligt system, hvilket betyder, at varm mælk bruges til at opvarme kold mælk, inden den kommer ind i pasteuriseringsdelen.

Pladevarmeveksleren og rammen er fremstillet af rustfrit stål. Mælke- og varmekredsene er udstyret med pumper i rustfrit stål. Mælken opvarmes forsigtigt indirekte af varmesystemet ved brug af varmt vand. Pasteuriseringsenheden indeholder alt det nødvendige udstyr til automatisk pasteurisering af mælk samt et automatisk styresystem og en integreret temperaturoptager.

Anlægget rengøres ved cirkulationsrengøring (intern CIP).

Data og valgmuligheder:

  • Kapacitet: 200 l/time.
  • Opvarmning med elektricitet.
  • Pladevarmeveksler med 3 sektioner (regenerativ, pasteurisering og kølesektion).
  • Opvarmning til mindst 72°C.
  • Rørholdercelle på 15 – 30 sekunder.
  • Boosterpumpe til sikring af overtryk på pasteuriseret produkt (lovkrav ved mælk).
  • Temperatur styring og datalogning (lovkrav ved mælk).
  • Omslagsventil ved svigt i pasteurisering (lovkrav ved mælk).

Kontakt PTI for yderligere information og få sparring med PTI’s erfarne fødevareteknolog.

mikropasteur (002)

​HTST pasteur til mere end 500 l/dag

HTST pasteur designet til varmebehandling af mælk, yoghurt samt andre fødevarer som f.eks. læskedrikke og saft.

HTST pasteurisering er den mest effektive proces til at ødelægge patogene mikroorganismer ved at opvarme mælken til en moderat høj temperatur i en kort periode for at sikre kvaliteten og sikkerheden ved rå mælk. Denne metode medfører mindre påvirkning af smag og mælkekvalitet end batchpasteurisering.

HTST-mælkepasteurisering med en varmegenvinding på 90% (energi genanvendes) gør dette udstyr til et miljøvenligt system, hvilket betyder, at varm mælk bruges til at opvarme kold mælk, inden den kommer ind i pasteuriseringsdelen.

Pladevarmeveksleren og rammen er fremstillet af rustfrit stål. Mælke- og varmekredsene er udstyret med pumper i rustfrit stål. Mælken opvarmes forsigtigt indirekte af varmesystemet ved brug af varmt vand. Pasteuriseringsenheden indeholder alt det nødvendige udstyr til automatisk pasteurisering af mælk samt et automatisk styresystem og en integreret temperaturoptager.

Anlægget rengøres ved cirkulationsrengøring (intern CIP).

Data og valgmuligheder:

  • Kapacitet: fra 400 l/time.
  • Opvarmning med damp eller elektricitet.
  • Pladevarmeveksler med 3 sektioner (regenerativ, pasteurisering og kølesektion).
  • Opvarmning til mindst 72°C.
  • Rørholdercelle på 15 – 30 sekunder.
  • Boosterpumpe til sikring af overtryk på pasteuriseret produkt (lovkrav ved mælk).
  • Temperatur styring og datalogning (lovkrav ved mælk).
  • Omslagsventil ved svigt i pasteurisering (lovkrav ved mælk).
  • Tilvælg evt. eftervarmningssektion til f.eks. ostemælk.
  • Tilvælg evt. integreret skumme separator for fløde produktion.

Kontakt PTI for yderligere information og få sparring med PTI’s erfarne fødevareteknolog.

lemezes-pasztor-400 (002)

Kontakt os for mere information!
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Certifikater

FIRMAINFORMATION

PTI A/S

CVR: 19051277

ADRESSE

Vennelystvej 2
6880 Tarm

KONTAKT

​Telefon: +45 97 37 16 33

E-mail: ​mail@pti-as.dk

KONTROLRAPPORT